Thursday, August 4, 2011

Gigi Oh Gigi!!!!!




Betul ler orang kata, sakit gigi lagik seksa dari segala sakit. Ku menanggung seksanya dekat 2 minggu.. break jap seminggu x sakit.. tup2.. senin rasa cam aaduuuhhh.. x mampu tuk ku bertahan... nak2 bila sejuk... Balik opis senin tuh, makan ala kadar.. mandi2... then terus tido.. serius x larat..... 

Nyut.. nyut.. rasanya.. tolong ler bagi penampo kot2 kalau leh hilangkan rasa sakit n ngilu yang ku alami. Sungguh x mampu tuk ku lalui hari2 ku. Selasa seawal pagi bangun, sms bos mau g klinik... mandi2.. then menonggeng sementara tunggu Mr. B anto anak2 ke sekolah. Waaaddduhhh.. mana nie.. cepat laahhh.. x larat nak tunggu dah nie....

Mr. B balik, jam belum pun menunjukkan kul 8.30. klinik gigi mana der yang 24 jam. Uuuuwaaa... kol klinik yang selalu Mr. B pegi, kena wat appointment.. ada ler kosong for 1st appoint. tapi mana larat weeii mau tunggu kul 10.30. Sudahnya ajak Mr. B g Wangsa Maju, ada 1 klinik gigi kat situ... sampai situ.. uuuwaaaa... close... sedey wei.. sedey... Mr. B cadang g Melawati lak. Melepek ler lam keta... sampai kat depan klinik, tgk cam ramai jerk... pusing n stop jap.. kol balik klinik memula tuh.. sekali.. uuuwaa.. tidak.. mama.. tulun.. tulun.. dah ada orang booked lah pulak.. adddooiii.. jiwa ku semakin tertekan. Pusing balik depan klinik Nooriah.. nekad... masuk klinik pendaftaran n tanya kot2 kena wat appointment.. katanya leh walk-in.. yes.. yes.. yess... at least kureng skit beban sakit walau belum pun jumpa dr.

Masuk surgery room.. giler sejuk yang cukup menyengat plus sejuk nebes... nie serius nak gtau.. bahwasanya saya tidak suka jumpa dentist..... tapi dah terpaksa.. ooowwhhh.. ku relakan dalam keterpaksaan. huuuueeee.. Muka giler pucat dah... x leh nak bayangkan sepucat mana... huuueee.. baring saja di atas kusi tu serasa ku duduk lam peti es... serasa bagai ku hilang dr dunia ini. 

Cek apa prob...  aku rasa semua jekr sakit... semua semua semua gigi ku sakit. huk..huk..huk.. merengek cam budak kecik lagaknya diketika wat scaling...  mak aaiii.. hanya Tuhan yang tahu betapa kelopak mata ku pejam sekuat hati... ku ketap mata... jari jemari ku genggang erat sambil kaki dok terangkat... aiiiyyookkkkk... in olang pun ada kaa.. huueeee.... giler lama duk lam tuh.. huue... leh lak men cop.. cop.. take 5 bagai. huuuueeee.... ngilunya x dapat nak ku gambarkan.. hingga kini ku masih terasa kengiluannya itu.. aaaaaaaarrrggghhhhhh!!! terseksanya jiwa dan raga ku.


Lam kul 11.00 lebih baru kuar n bayo... hamik ko.. RM400.. huue.. biarlah dari aku ulang alik tanggung sakit berkali2 biolah wat semua one shot.. duit leh cari. Sungguh mmg sungguh x sanggup ku hadapi kesakitan iin lagik. UUUUUUwwwwwaaaaaaa...... til now aku masih seram sejuk nak kunyah makanan dengan sepenuh hati. x kan nak kena berulang balik kat klinik gigi ttuuhhhh... oowwhh gigi.. tolong lah.. cepat lah baik... saya nak makan pun paham.. saya x mo g klinik gigi lagik.. tolong.. tolong.. huuueee...
Post a Comment

Others Entry

Related Posts with Thumbnails