Tuesday, April 28, 2015

Orang Baru...

Tanggal 7 Jan 2013; jam 12.53 pagi; bertempat di Bilik No. 5, Dewan Bersalin Spital Ampang lahirlah seorang lagi khalifah Allah dari zuriat me n my beloved B. Seberat 3.14 kg. The moment yang x kan dilupakan..... segalanya berlalu dengan begitu mudah.

Sesampai di ER, doc check.. terus tuko baju... terus doc suh kosongkan isi perut.. kosongkan apa yang patut... nek katil.. terus nurse tolak ke Deliver Room. Sepanjang perjalanan ke DR sempat msg kengkawan yang rapat update status "Atas Katil otw to DR" heheheheheeh.... sabo jekr ler...

Masuk DR, doc tanya macam2... tanya apa, seyes dah x hingat sebabnya dok focus berbalas msg ngan sesapa tah... boleh?? hahahah.. time sakit datang tuh.. dia kejung ler jap menahan sakit.. bila dah x sakit... boleh sambung balik bermsg. Sabo jekr ler.... Yang pasti, masa doc tanya kat ER tadi berapa cm dah buka, x sempat jawab, kebetulan masa tuh ngah contraction... so.. dr 5 ke 6, x sempat lagi doc kat kuarkan tangan contraction lagik.. lagik.. lagik.... n lagik... sementara nak menanti bukaan lebih beso, doc keluar tgk patient lain di bilik lain, tinggalkan berdua ngan bidan (nurse) jekr.... "Alamak, nurse.. cam makin sakit jekr nie.... cam nak kuar dah kot..." masa tuh dah stop men hp dah... padan muka... hahaha... n yes.. tepat jam 12.53 pagi, seorang bayi lelaki selamat ku lahirkan. Syukur pada Mu Ya Allah atas anugerah yang x terhingga ini.

Bila nurse tunjuk my baby, pantas jekr mulut nie bersuara "Aik.. baby saya ker ni?" Boleh pulak x percaya sebab apasal muka baby ni sangat putih... apasal mata dia sgt sepet? hahahahaha.. tetiba teringat sepanjang dok ngadung sibuk dok layan korea.. hamik... hahahah... someynya... n sedapnya bau baby....

Itu kisah 2 tahun lalu, kini, the baby that we call Mohammad Aariz Alwaz sudah pun berusia 2 tahun ++. Pelbagai ragam n karenah... dialah penawar segala sakit, pening n sedey.. dia jugalah penawar kesunyian. Sunyi ler sangat kan... hehehehe... All heroes in da house... Precious gift for me n my beloved B. Along and angah, n now here's come Alwaz... complete set team member tuk menambah suasana rumahtangga kami.

Cepat sungguh masa berlalu.. tanpa kita sedar, the boys grown too fast.... Love them all.

Post a Comment

Others Entry

Related Posts with Thumbnails